Zenétől hangos a templomudvar

Idén immár hatodik alkalommal rendezik meg az Újpalotai Nyári Játékokat. Ezúttal is öt napon keresztül várja az Újpalotai Közösségi Ház a zeneszerető közönséget a Boldog Salkaházi Sára-templom udvarán. A koncerteket rossz idő esetén a templomban tartják meg. Kezdés esténként 8 órakor és a belépés ingyenes.

A koncertprogram igazi csemegének ígérkezik, neves előadók szórakoztatják az igényes muzsikát kedvelőket mind a könnyűzene, mind a komolyzene tekintetében.

  • Június 27-én Szarka Gyula (Ghymes) Alku című zenés irodalmi estje nyitja a programot. A 16-17. századi magyar szerelmes leveleket, verseket, népdalok, korabeli komponisták és a szerző szerezte dallamokra éneklik majd.
  • Június 28-án a Mojo Workings zenekar lép színpadra és ad blues koncertet.
  • Június 29-én a Savaria Barokk Zenekar koncertjét hallgathatják meg a vájt fülűek. Felcsendül majd J. Haydn: Nelson-miséje, Esterházy Pál: Harmonia Caelestis (5 kantáta) és M. Haydn: Te Deuma is a korhű hangszereken. Németh Pál Liszt-díjas karmester vezényli a zenekart.
  • Június 30-án Pál István Szalonna és bandája szórakoztatja a nagyérdeműt. A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát-medence leggyönyörűbb zenéi. Az autentikus népzene mellett népzenei feldolgozásokat is hallhatunk tőlük.
  • Július 1-jén Szakcsi Quartet jazzkoncertje zárja a programot. A kvartett jazzörökzöldeket játszik, a produkció alapját a néhány évvel ezelőtt, még Tomsits Rudolf közreműködésével készített „But Beautiful” című balladalemez adja.