Villamospótlás nyár végéig

Felújítják és ezzel együtt átalakítják a Bosnyák téren a zuglói villamoskocsiszín előtti villamosvágány-hálózatot. Az építkezés ideje alatt, várhatóan augusztus közepéig a 3-as és a 62-es villamos az Örs vezér tere felől csak a Szugló utcáig közlekedik majd, a 69-es villamos pedig nem jár. A 3-as és a 62-es villamos helyett a Szugló utcától a Mexikói út, illetve Rákospalota felé, a 69-es villamos helyett pedig a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek. A Bosnyák téren és környékén a közúti forgalomban továbbra is korlátozásokra kell számítani – közölte a BKK.

A BKV Zrt. zuglói villamoskocsiszínje előtti vágányhálózat felújításra, átalakításra szorul, mert jelenleg a villamosok ki-, illetve beállásakor jelentősen akadályozzák a Bosnyák tér közúti kapacitását. A fejlesztés megvalósításával a környék útforgalma jelentősen javulni fog, hiszen a kocsiszínbe egyszerűbben tudnak majd beállni a villamosok, így nem kap hosszabb ideig tartó piros jelzést egyszerre több csomóponti közúti és gyalogos irány is – jelezte a közlekedési társaság.
Augusztus közepéig az alábbiak szerint változik a villamosközlekedés:
A 3-as villamos rövidített útvonalon, a Gubacsi út / Határ út és a Szugló utca / Nagy Lajos király útja között közlekedik. A Mexikói út és a Szugló utca / Nagy Lajos király útja között 3-as jelzéssel pótlóbusz jár. A pótlóbuszra a Mexikói útnál a buszvégállomáson, a Szugló utca / Nagy Lajos király útjánál a 82-es troli megállójában, a Nagy Lajos király útján és az Erzsébet királyné útján pedig a villamosmegállók közelében található pótlóbuszmegállókban lehet felszállni.
A 62-es és a 62A villamos rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és a Szugló utca – Nagy Lajos király útja (62-es), illetve Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) és a Szugló utca – Nagy Lajos király útja (62A) között közlekedik. Rákospalota, MÁV-telep és a Szugló utca – Nagy Lajos király útja között pótlóbusz jár 62-es jelzéssel. A pótlóbuszra Rákospalota, MÁV-telepnél, a Kolozsvár utcában a villamos-végállomás mellett, a Szugló utca – Nagy Lajos király útjánál a 82-es troli megállójában, két végállomása között pedig a 62-es villamos, illetve a 32-es busz megállóiban lehet felszállni.
A 69-es villamos nem jár, helyette a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik a Mexikói út és Újpalota, Erdőkerülő utca között.