Vértölgy egy erőemelő emlékére

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az idén tavasszal 23 éves korában, a Soroksári úti motorbalesetben elhunyt Rizmayer Dávid tiszteletére ültettek facsemetét az újpalotai Fő téren, és az emléktáblát is leleplezték.

Rizmayer Dávid tehetséges erőemelő volt. Edzője, Jobbágyi László elmondása szerint 2017-ben világrekorddal, 205 kilogrammal lett világbajnok és a hazai rekordot is ő tartotta. Az erőemelő társadalmat nagyon megrázta Dávid halála, és példátlan összefogás jött létre. Ebben az összefogásban pedig élen járt az Újpalota Fitnesz Centrum, amely október 5-én egy emlékversenyt rendezett a fiatal sportoló tiszteletére.

– Dávid nem a mi versenyzőnk volt, de több rokoni szállal kötődött klubunkhoz – mondta dr. Budai Balázs, az újpalotai klub tulajdonosa. – Ezért is tartottuk fontosnak, hogy emléket állítsunk neki.

Az október 5-i emlékversenyen hatvanhárman vettek részt. A szervezők a nevezési díjat jótékony célra szánták, és ezt a verseny fővédnöke, Tóth Imre alpolgármester is fontosnak tartotta. Olyannyira, hogy kezdeményezésére az önkormányzat az emlékállítás terheit is átvállalta.

– Ez az újpalotai fa és tábla lehetőséget biztosít majd a család, a barátok és versenytársak számára az emlékezésre – mondta az alpolgármester a november 12-i táblaavató ünnepségen.