Végső-féle dupla beszálló

Végső János, a Pestújhely SC dartsosa ismét a világ legjobbjai között szerepelhet. Az Újpalotán élő sportoló ugyanis megnyerte a hazai kvalifikációt, így jogot szerzett arra, hogy a magyar csapat tagjaként a júniusban Hamburgban rendezendő PDC csapat-világbajnokságon szerepelhessen.

Végső János/Fotó: XV Média, Vargosz

Végső János/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Jani sikerére már nagyon vártunk – tudtuk meg Borbély Richárdtól, a kerületi dartsszakosztály vezetőjétől. – Utoljára 2017-ben hallatott magáról, amikor ugyanerre a profi világbajnokságra sikerült kvalifikálnia magát.
Végső János az elmúlt két esztendőben is rengeteget versenyzett, ám igazán kimagasló nagy eredménye nem volt. A mostani sikere révén azonban ismét középpontba kerülhet, bár a magyar dartsalakulat az elmúlt négy-öt évben ott van a világ legjobb 64 csapata között, azért egy PDC-világbajnokágra kijutni mind a mai napig óriási fegyverténynek számít.
A magyar kvalifikációt áprilisban Zuglóban rendezték. Az ilyen versenyek általában kétfordulósak, ahonnan a két győztes jut ki a vébére. Ezúttal azonban csak egy versenyt rendeztek, mivel egy debreceni dartsos, Székely Pál a világranglistás helyezése alapján már alanyi jogon csapattag lehetett. Mellé kerestek tehát egy társat.
– Ezeken a versenyeken általában huszan szoktak elindulni, mert a nevezési díjat a PDC állapítja meg, ami igen magas lehet. Most azonban ennek ellenére is közel hetven résztvevője volt a versenynek – mondta a szakember.
Amit tehát a mi Végső Jánosunk nyert meg, aki Székely Pállal közösen képviseli majd a magyar színeket a hamburgi profi világbajnokságon. Hogy sikerül-e a 64-ből továbbjutniuk, nagyban függ majd a sorsolástól. Ami biztos, hogy Jani Hamburgból nem Budapest, hanem Olaszország felé veszi majd az irányt, ahol a másik dartsvilágszervezet, az EDU rendezi a soft Európa-bajnokságot.