Városházi esték újragondolva

Újraindul a Városházi esték programsorozat, június 30-án a közéleti műhelybeszélgetésen ezúttal Farkas Franciska színésznőt, drámapedagógust köszönthetjük a vendégek sorában.
A Rákospalotán, Pestújhelyen, Újpalotán ritkaságnak számító rendezvénysorozatot a XV. kerületi önkormányzat azzal a céllal indította másfél évvel ezelőtt, hogy ösztönözze a lakosok és az önkormányzat közötti konstruktív együtt gondolkodást.

 

Beke Károly, a helyi Polgármesteri Kabinet Tájékoztatási és Stratégiai Csoport vezetője elmondta: az utóbbi hónapokban újraértékelődött a közösségi rendezvények és a kultúra szerepe. A veszélyhelyzet véget ért, és szeretnék folytatni azokat a kezdeményezéseket, amelyek felpezsdítik az itt élők mindennapjait.
– A Városházi esték repertoárjának remélhetőleg új lendületet ad majd a modernizált, letisztult házasságkötő terem, ami különleges színfoltja az eseménynek. Technikailag is innovatív megoldásra törekedtünk, az érdeklődők már nemcsak a helyszínen tudják követni a beszélgetéseket, hanem a polgármester Facebook-oldalán, élőben is. Az előzőekhez képest a programstruktúrán is változtattunk. Szeptembertől minden hónapban egy rendezvényt szeretnénk tartani váltakozva olyan, országosan elismert közéleti személyiségekkel és kerületi polgárokkal, akiknek a véleménye iránytű lehet a lakosság számára. A házigazda Cserdiné Németh Angéla polgármester, a moderálást azonban jómagam vállaltam el, így külsős szakembereket nem vonunk be – tájékoztatott a csoportvezető.
Június 30-án, kedden este 6 órakor, az egészségügyi szabályokat betartva, a helyszínen személyesen, az interneten keresztül pedig otthonaikban is követhetik az eseményt az érdek­lődők. Ősztől remélhetőleg már szélesebb publikum előtt tarthatják az eszmecserét az életünket meghatározó, közéleti és politikai témákról. Beke Károly úgy fogalmazott: „Farkas Franciska izgalmas beszélgetőpartnernek ígérkezik, hiszen szerteágazó társadalmi munkát végez, a járványidőszak újabb kihívások elé állította, azonban a hátrányból újfent előnyt ­kovácsolt”.