Űrbázis létesül Pestújhelyen

Kisari Károly és Cserdiné Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

Kisari Károly és Cserdiné Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

Egy űrbázis létesítését jelentette be a kerületben Cserdiné Németh Angéla polgármester és Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke a decemberi sajtótájékoztatón. Az egyesület, amely a pestújhelyi Csodavár Játszóházat üzemelteti ugyanis egy űrbázist szeretne – és úgy tűnik, hogy fog is – építeni az egykori Széchenyi mozi udvarán jövőre.

– Az ötlet másfél éve fogalmazódott meg bennünk – mondta a játszóházat üzemeltető egyesület elnöke -, akkor kampányt is hirdettünk a megvalósítására, amelyből mintegy 4 millió forint jött be.

Cserdiné Németh Angéla polgármester a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a polgármesteri keretéből maga is kétmillió forinttal támogatja az űrbázis létesítését.

– Ebben a játszóházban nemcsak játszásra, hanem fejlődésre is lehetősége nyílik a gyerekeknek. Márpedig nekünk kötelességünk minden ilyen kezdeményezést támogatni. Az egyesülettel egy együttműködési megállapodást is aláírtunk, melynek értelmében december 13-tól a Csodavár Játszóházat minden XV. kerületi lakcímkártyával rendelkező gyerek 20 százalék kedvezménnyel veheti igénybe – mondta a polgármester.

A körülbelül 10 millió forintos beruházás a tervek szerint jövő nyárig valósulhat meg.