Ünnepi ételosztás

Fotó: archív, XV Média, Vargosz

Fotó: archív, XV Média, Vargosz

A szeretet ünnepe számos embertársunknak csupán csak egy olyan hétköznap, amikor megint nincs mit enniük. Sokan nélkülözve, magányosan töltik a karácsonyt egy hideg lakásban. A korábbi évekhez hasonlóan városrészünkben több civil szervezet, párt is kiemelten figyel ilyentájt a rászorulókra, és ételosztással segítenek nekik.

A karácsonyi ajándék azonban más, mint a kríziskezelés. Annak meg kell adni az ünnepélyességét, örömét, méltóságát. Így az ízletes falatok mellett egy kis karácsonyi hangulattal várják a szükségben szenvedőket az újpalotai Fő téren.

  • A kerületi MSZP december 20-án, pénteken 12 órától oszt tartós ételcsomagot.
  • A Polgárok Palotáért Egyesület december 21-én, szombaton már 10 órától forró teával, majd délben ebéddel kedveskedik.
  • A Rászorulókat Támogatók Egyesülete pedig meleg ételt oszt december 22-én 12 órakor.

Az ünnepek előtt számos lehetőség adódik, hogy magánemberként is támogassuk embertársainkat. A „cipősdoboz akcióhoz” például a Szentmihályi és Régi Fóti út sarkán lévő kertészet is csatlakozott. Mindemellett már Rákospalotán (Fő út 17. szám) is elérhető Magyarország legnagyobb adománybolt-hálózata, a „CSERITI”, ahol az alacsony jövedelműek számára is elérhető áron megtalálható minden, amire szükség lehet. Az adománybolt decemberben hétfőtől szombatig, 10 és este 7 óra között tart nyitva.