Újra startolt a röplabda

A Palota Röplabda Sport Club tavaly novemberben, a korlátozások bejelentését követően a teljes leállás mellett döntött. 2021-ben azonban egy reményekkel teli esztendő indult, mely a röplabdásokat is új lépésekre késztetette.

– Nagyon vártuk már ezt a pillanatot – mondta Balogh Beatrix, a klub vezetője –, és örülünk, hogy újra pályán láthatunk mindenkit. Szerencsére edzőink az online edzésekkel fent tudták tartani a gyerekek érdeklődését, akik közül szinte senki sem morzsolódott le, és a lelkesedésük is megmaradt.

Nehézségek persze vannak, a legkisebbek ugyanis a korlátozások miatt kiszorultak az iskolai tornatermekből, így nekik is edzéslehetőséget kellett biztosítani a Sződliget utcai csarnokban.

– Ez némi átszervezést jelentett, az edzések számának csökkentését és a koncentrációjának növelését, de sikerült megbirkózni a feladattal. Így ma már az U13-as korosztálytól a felnőttig mindenki egy helyen edz. Az egészségügyi előírások betartása érdekében szigorú belső szabályzatot készítettünk, jelen helyzetben csak az igazolt sportolóinknak tudunk edzéslehetőséget biztosítani, így a versenyengedéllyel nem rendelkező lányaink egyelőre még nem látogathatják a tréningeket. Nagyon várjuk, hogy velük is mihamarabb találkozhassunk – jegyezte meg a klub vezetője.

A röplabdasportban egyedül a felnőtt bajnokság működött a novemberi bejelentéseket követően. A palotás lányok azonban az év utolsó heteiben szintén kerülték a közösségi együttlétet. Januártól ismét együtt edzenek Valasik Marietta tanítványai, akik néhány győztes meccs után mindjárt az NB II élén találták magukat. Köszönhetően annak, hogy február 7-én egy nagy rangadót nyertek, az addig listavezető Szombathelyi Haladást ugyanis hazai pályán, a Sződliget utcai csarnokban magabiztos játékkal 3-0-ra verték.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond