Tripla bajnokavatás

A bajnokság egyik leggyengébb együttesével, a Csep-gól FC-vel játszotta első hazai mérkőzését a REAC együttese a Budapest-bajnokság I. osztályának 2020–2021-es kiírásában.
Dinka Balázs együttese annak rendje és módja szerint nekiugrott ellenfelének, és sorra alakította ki a helyzeteket. Az első félidőben még csak tesztelgették a csepeli kapust, ám a második játékrészben már komoly tűzijátékot rendeztek Szántovszki Somáék. Ám ezek a helyzetek sorra kimaradtak, vagy a kapufa mentette meg a csepelieket, vagy a kapusuk védett bravúrral, legtöbbször azonban a hazai csatárok pontatlan célzása miatt maradt érintetlen az ellenfél hálója. És, ahogy az ilyen meccseken lenni szokott, egy kósza ellentámadás, egy pillanatnyi rövidzárlat, és a Csep-gól az első támadásából vezetést szerzett. A REAC a második félidő 60. percében kapott gól után mindent egy lapra feltéve támadott, és bár viszonylag rövid időn belül sikerült egyenlítenie, a mindent eldöntő második gólt már nem tudták berúgni, így nagy meglepetésre a csepeli kiscsapat elvitt egy pontot a Budai II. László stadionból.
Az augusztus végi bajnoki mérkőzésen sokat bosszankodott az a nagyjából 300 néző, aki a lelátón ült, ám a sok idegeskedés közepette néhány perc erejéig örülni is tudtak a szurkolók. A mérkőzés szünetében ugyanis az elmúlt bajnokságban kimagaslóan teljesítő sportiskolás fiatalokat köszöntötték.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

– A sportiskola történetében még sosem fordult elő, hogy három korosztályos csapatunk is aranyérmes tudott lenni a saját bajnokságában, illetve egy negyedik csapatunk is felállhatott a dobogóra. A tavalyi szezonban azonban kimagaslóan szerepeltek a fiataljaink, akikre nagyon büszkék vagyunk – mondta Sági Ferenc, a sportiskola elnöke, aki Forgács Tamás, a REAC Sport Kft. ügyvezető igazgatójával, Kiss Tamással, a sportiskola alelnökével és Illés Károly szakmai vezetővel közösen átadta a tavalyi bajnokság érmes sportiskolásainak a megérdemelt jutalmukat.
S hogy kik voltak azok, akik sporttörténelmet írtak? Az U19-es csapat Stefanek Arnold irányításával lett első, az U18-as csapat Balogh Béla vezetésével nyerte a bajnokságot, míg az U17-es csapat Käffer Zsombor vezérletével tudott triplázni. Nem sokkal maradt le az aranyéremről az U15-ös korosztály, amely csapat Illés Károly szakmai vezető irányításával harmadik helyen végzett. Az MLSZ NB III.-as bajnokságban vitézkedő csapatokat vastaps köszöntötte a szünetben. A lelátón pedig egyöntetű volt a vélemény, „idén mind a négy korosztályban aranyérmet kellene nyerni!”.