Tavasszal útfelújítás kezdődik a Deák utcában

A rákospalotai Deák utcában tavasszal indulhat a rekonstrukció, miután lezárult a közbeszerzési eljárás, és aláírhatják a nyertes kivitelezőkkel a szerződéseket.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósága elfogadta az útépítési közbeszerzési eljárás eredményére vonatkozó előterjesztést, így a szerződéskötési moratórium lejártát követően megkezdődhet a szerződéskötés folyamata. Így várhatóan még a tavasszal kezdetét veheti a munka a XV. kerületi Deák utcában. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

A projekt keretében teljes hosszában felújítják a Deák utcát, valamint a hozzá csatlakozó mellékágat a Hubay Jenő térig. A teljes pályaszerkezetet cserélik, új járdákat, gyalogos-átkelőhelyeket, továbbá parkolóhelyeket építenek, korszerűsítik a közvilágítást és fákat ültetnek – közölte a BKK.

A Deák utca és mellékágának korszerűsítése a tervezett 133,35 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 122,8 millió forintba kerül, a közbeszerzési eljárás első helyezettje a Penta Kft.

Mint írták, a nehézségek, valamint a szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett, ezért több jelentős útfelújítás is várható még az idén. Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, útfelújítás indulhat ősszel az újpalotai Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában is.