Születésnapos gyűjtés

Az ÖTHÉT Egyesület pontosan egy évvel ezelőtt indította útjára a „Gyűjts az életért!” programját, mely mára a legnagyobb kerületi összefogássá vált.  A program lényege, hogy a kerület mintegy ötven pontján (iskolákban, óvodákban, hivatalokban) gyűjtik folyamatosan a műanyag kupakokat, melyeket aztán egy műanyag-feldolgozónak adnak át. Az így befolyt összegből, illetve az egyéni támogatók adományaiból a rászoruló családokat kívánják támogatni. Állandó támogatója a programnak a Hörpentő Söröző, a Palota Security, a Nádastó Étterem, a Tesco, a Csapi-15 Kft., a Palota Holding, a Pál Autóház, az XV Média, a RÉPSZOLG és az önkormányzat. Ez utóbbi alkalmanként 12-12 ezer forintos vásárlási utalvánnyal segíti a rászoruló családokat.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– Egy év alatt mintegy egymillió forintot gyűjtöttünk, mellyel 12 rászoruló családot tudtunk támogatni – mondta Makai Ferenc, az ÖTHÉT Egyesület elnöke. – A támogatottak javarészt sokgyerekes családok, a mostani, jubileumi átadáson is egy 3 és egy 4 gyermekes családnak tudtunk segítséget nyújtani.

Makai Ferenc megerősítette, hogy a programot a jövőben is folytatni kívánják, és bíznak benne, hogy az eredmények láttán még több támogatójuk lesz.