Százhúszmillió forint értékű hamis árut foglaltak le egy piacon

Forrás: NAV Facebook-oldala

Az egyik fővárosi piacon léptek akcióba a NAV munkatársai. A pénzügyőrök több mint 2500 hamis márkajelzésű terméket foglaltak le, és egy üzemet is felszámoltak – írja a hatóság. 

Olyan piacot ellenőriztek, ahol szervezett „figyelőszolgálat” működik a hatósági emberek kiszűrésére. Ha feltűnik az egyenruha vagy egy ismerős arc, akkor megszólal a sziréna, a boltokat – akár távirányítással is – bezárják, a standokat elhagyják az árusok, hogy megakadályozzák az ellenőrzést. Ezúttal azonban civil ruhás pénzügyőrök lepték meg az árusokat, és két helyszínen jelentős értékű árut (táskát, pénztárcát, napszemüveget, szemüvegtokot, fülhallgatót) foglaltak le.

Az egyik boltban komplett gyártóüzemet rendeztek be, nyomóformákat, emelőt, emelőállványt, vasalót, márkajelzés matricákat, mintajel festésére használt szitákat, fém márkajelzéseket is találtak. Végül mintegy 120 millió forintot érő hamis márkajelzésű árut (például Guess, Gucci, Hugo Boss) foglaltak le, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek.