Rendkívüli röplabdaedzés

Sajnos a világjárvány miatt a sportfoglakozások is szünetelnek, lapunknak azonban még sikerült elkapni a Palota Röplabda Sport Club különleges edzését.
A Sződliget utcai csarnokban ugyanis heti egy alkalommal dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, a magyar röplabdasport leghíresebb edzője vezeti a gyakorlatokat. Mint megtudtuk, a 92 éves, nemrég Prima Primissima díjban részesült szakember tervezett könyvéhez készít nálunk felvételeket.
– Hosszú ideje dolgozom a könyvemen, ami hiánypótló lehet, hisz utoljára nagyon régen adtak ki ilyen röplabdás szakmai útmutatót – mondta a legendás edző az egyik palotai tréninget megelőzően. – Ehhez szeretnék DVD formájában edzéseken felvett filmanyagot is csatolni.
Hogy miért a Palotánál zajlanak ezek az edzések? Egyrészt a klubalapító Szalayné Sebők Éva emléke miatt, aki nem titkoltan a kedvenc játékosaim közé tartozott. Másrészt a jelenlegi vezető, Balogh Beatrix személye miatt, akit szintén nagyon tisztelek és szeretek azért, mert olyan klubot tud működtetni, ahol ilyen szerető és családias a hangulat, mint a Palota RSC-nél. Nem tagadom, nekem, sokat látott szakembernek, mindig jó idejönni.
A forgatás jelen stádiumában Gabi néni csapata a Palota RSC U15-ös együttese, akikkel a röplabdaoktatás kezdőknek és haladóknak szóló részt rögzítik.
– Jó látni azt a fantasztikus tudást és energiát, ahogy Gabi néni a röplabdát oktatja – mondta Kovács Péter, a csapat hivatalos edzője. – Minden egyes mozdulatot akár többször is elmagyaráz a lányoknak. Rajtuk is látom, hogy élvezik a közös munkát, hisz hiába röplabdáznak már egy ideje, még mindig rengeteget tudnak tanulni a kiváló szakembertől. Edzőként pedig úgy látom, hogy egy-egy ilyen „gabinénis” tréning után a lányok mozdulatai is stabilabbá válnak.
A különleges edzések az óvintézkedésig hetente egyszer, kedden vagy csütörtökön zajlottak.
Gabi néni híres arról, hogy mindenhol, Békéscsabától Nyíregyházáig, Érdtől Szombathelyig jelen van a röplabdamérkőzéseken. Remélhetőleg a tervek szerint a Palotánál forgatják majd a csapatjátékhoz elengedhetetlen kombinációs gyakorlatokat is, melyhez a Palota VSN Kft. profi játékosai fognak statisztálni.

Dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella május 31-én ünnepli a 92. születésnapját.  Fotó: XVMÉDIA, Vargosz