Régi-új Újpalota SE

Úgy tűnik, felébredt „Csipkerózsika-álmából” az Újpalota SE, amely féléves szünetet követően megkezdi (folytatja) működését.
– Gyakorlatilag a szünet nem volt igazi szünet – mondta Erdélyi Ferenc, az egyesület vezetője. – Egyik kollégám, Farkas Ferenc ugyanis a leállásunkat követően is folyamatosan járt az ovikba, és tanította a kempo alapjaira a gyerekeket, míg egy másik kollégám, Verebes Miklós a versenyzőkkel foglalkozott tovább. Igaz, teremhiány miatt kénytelen volt Újpestre költözni, de ott is USE néven működtek, és működnek a mai napig. Olyannyira, hogy a tavaly év végi, hazai rendezésű kempovilágbajnokságon a legeredményesebb csapat címét is kiérdemelték azzal, hogy a versenyzőink 13 arany-, 9 ezüst- és 7 bronzérmet szereztek.
Az Újpalota SE ennek ellenére „hivatalosan” mégis szüneteltette újpalotai működését. Korábbi helyén, a Kontyfa iskola alagsori helyiségében ugyanis már nem tudtak edzéseket tartani, az 1976-ban alapított klub vezetője pedig úgy érezte, szüksége van némi pihenésre, hogy átgondolja a folytatás lehetőségét.
– Sokat gondolkodtam, végül úgy döntöttem, megpróbálom beindítani ismét a klubot. Úgy éreztem, a 43 éves munka nem ilyen befejezést érdemel. Éppen ezért megegyeztem az Újpalota Fitnesz Centrum vezetőjével, dr. Budai Balázzsal, aki az egyik termüket a rendelkezésünkre bocsátotta. Itt heti két alkalommal, kedden és csütörtökön 19.00–20.00 között tartunk kempoalapokra épülő, önvédelmi edzéseket. Előttünk 17.30–18.30 között Farkas Ferenc kollégám az óvodákból kikerülő gyerekeknek tart haladóképzést, illetve a reggeli, délelőtti órákban igény szerint személyi edzéseket is fogunk szervezni.
Nem tudjuk, mekkora igény lesz a szolgáltatásaink iránt, de bízunk benne, hogy az új helyszínen történő edzések méltóak lesznek a több mint négy évtizedünk rangjához!

Erdélyi Ferenc újra a klub fellendítésén szorgoskodik   Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond