Rákospalota gyöngyszeme

Októberben nagyot sóhajthattak a rákospalotai Batthyány utca lakói. Elkészült ugyanis a csatornacsere és az utca burkolatának felújítása, amely jelentős mértékben növelni tudja az itt élők komfortérzetét.

– Régi tartozásunk ez a lakók felé – mondta Bodó Miklós, a 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője. – Korábban sajnos nem volt lehetőségünk ezt törleszteni, mivel az előző ciklusban egy árva beruházás sem történt ebben a választókörzetben.

video

Ezen az állapoton próbál változtatni a jelenlegi önkormányzat, amely elsősorban a saját fenntartású utakat tudja felújítani, illetve lobbizni tud annak érdekében, hogy a főváros által használt útszakaszok is új burkolatot kaphassanak. A Batthyány utca felújítása önkormányzati hatáskörbe tartozik, így a csatornacserét és a Fő utca – Bartók Béla utca közötti 238 méteres új burkolatot is a kerület finanszírozta. A több mint százmillió forintos beruházásból pedig Rákospalota egyik új gyöngyszeme lett.

– Sok tervünk van még – mondta Bodó Miklós –, amit persze befolyásolhat, hogy jövőre milyen megszorításokkal sújtják majd az önkormányzatokat. Mindenesetre reménykedem benne, hogy a következő tervünk, a Rädda Barnen utca burkolatának felújítása is meg tud valósulni az Eötvös utca és a Palánk utca között.