Parkolók épülnek Újpalotán

Kerületünkben az újpalotai városrészben a legrosszabb a parkolási helyzet, vagyis a gépjárművek számához képest jóval kevesebb parkolóhely áll rendelkezésre. Ezen szeretne javítani az önkormányzat, de egy-egy területen csak lokálisan lehet enyhíteni a parkolási gondokat.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Idén eddig három helyszínen alakítottak ki plusz parkolóhelyeket. A Sárfű utcában, a Testvériség-pályával szemközti oldalon egy 14 állásos parkolósor épült, a Kontyfa utca 10-nél, a vásárcsarnok melletti területen összesen 34 parkolóhely létesült, továbbá egy 54 állásos parkoló kialakítása is megvalósult a Nyírpalota utca 1-21. számú társasház mögött, a kutyafuttató helyén. Ezzel megteremtették annak a feltételét, hogy az autósoknak ne kelljen a Nyírpalota utcai zöldfelületen parkolni.

Ezenkívül a piac mellett, a Páskomliget utcában parkolóhelyeket újított fel az önkormányzat. Itt a rossz burkolat miatt az autósok nem tudták valamennyi parkolóhelyet igénybe venni. A felújításnak köszönhetően ez a helyzet most megszűnt, így a korábbinál több autó számára biztosított a kulturált parkolás lehetősége.

Németh Tibor városüzemeltetési főosztályvezető arról tájékoztatta lapunkat, hogy még két parkoló építésére biztosít forrást az idei költségvetés. Egyrészt a Zsókavár utca–Erdőkerülő utca mellett található közterületen, ahol mintegy 30-35 férőhelyes parkoló építésére nyílik lehetőség. Ennek a tervei már elkészültek, így idén a kivitelezés is megtörténhet. Másrészt az Észak-Pesti Kórház 13. számú épülete mellett egy 25 állásos parkoló kialakítását is tervezik. Ez a már ott működő  egészségügyi intézmények parkolási gondjain is enyhít majd.