Önkénteseket vár az Otthon Segítünk Szolgálat

Az Otthon Segítünk Szolgálat olyan szülői tapasztalatokkal rendelkező lakosokat keres, akik szívesen segítenének kisgyermekes családoknál.

Az önkéntesek olyan kisgyermekes családoknak nyújtanak ingyenes, szülői tapasztalataikra épülő támogatást, ahol például nincs elérhető közelségben nagyszülő, családtag, rokon vagy barát, aki tanácsokkal láthatná el a szülőket a mindennapokban.

Az Otthon Segítünk Alapítvány észak-pesti szolgálata jelenleg tizenegy családot patronál a IV., XIV., XV. és XVI. kerületekben, de a növekvő igények megfelelő kiszolgálása érdekében további önkénteseket várnak, akiknek felkészítést indítanak szeptember közepén az újpalotai Nyitott Ajtókban.

„A segítő legfontosabb feladata, hogy megerősítse a szülőket a szerepükben. Tehát nem helyettük végezzük el a feladatokat, hanem velük együtt. Ez lehet lelki tanácsadás, ha éppen arra van szükség, de lehet egyszerű gyakorlati segítség: közös játék, házimunka, hivatalos ügyek intézése vagy akár közös séta is” – emelte ki Kocsis Gyula, a szolgálat észak-pesti koordinátora.

Grafika: XVMÉDIA

 

A tanfolyamról a szervezőknél lehet érdeklődni, illetve náluk lehet jelentkezni is az alábbi elérhetőségeken.

Otthon Segítünk Szolgálat észak-pesti szervezők: