Okosító lépcsők a Kontyfában 

A Let’s Colour Település­szépítő Egyesület 2011 óta ír ki közösségi pályázatokat Magyarország színesítéséért. Az egyesület pályázatára az újpalotai Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola jelentkezett idén, de sajnos nem járt sikerrel. A lépcsőházdíszítés azonban nem maradt el.

Vassné Mohai Krisztina/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Vassné Mohai Krisztina/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Nagyjából a tanév végén látszott, hogy pályázati úton nem kapunk forrást a terveinkhez – mondta Vassné Mohai Krisztina intézményvezető-helyettes. – „A színes lépcsőház a jövő felé” programunkat azonban nem szerettük volna veszni hagyni.

Ezért az iskolában immár 27 éve tanító intézményvezető-­helyettes a nyár egy részét arra használta, hogy az újpalotai iskola alsós szárnyának lépcsőházát kidekorálja.

– Az alapanyagot a tankerület támogatásával sikerült megvásárolnunk, a számokat azonban saját sablonnal és saját gépen készítettem el – mondta a pedagógus.

Kriszti néninek hála, ősztől az alsósok már a lépcsőházban közlekedve gyakorolhatják a szorzótáblát és a számsorokat. A lépcsőház „megszámozása” azonban díszítésként is szolgál.

– Ez csak az első lépés volt, szeretnénk majd a felsősök és gimnazisták épületszárnya felé is terjeszkedni – mondta Vassné Mohai Krisztina. – Az előbbiek lépcsőházában történelmi évszámokkal, az utóbbiakéban pedig fontos idézetekkel díszítenénk a lépcsőket. Ehhez azonban előbb betűsablonokra lesz szükség.