Négyszemközt a Mikulással

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Joulupukki december 2-i újpalotai látogatása alkalmából exkluzív interjút adott lapunknak. A Mikulás többek között karácsonyi üzenetét is megfogalmazta.

Hányadik alkalommal jár Magyarországon?

– Ez a tizennyolcadik utam ide, és el kell mondanom, hogy nagyon szeretek itt lenni, mert mindig fantasztikus gyerekekkel találkozom.

Mi a fantasztikus gyerekek definíciója?

– A jó gyereknek nincs igazi definíciója. Pontosabban a definíció a lelkiismeretünk. Mert mindenki érzi magában, hogy mikor tett rossz fát a tűzre. Előfordul az ilyen, mert mindenkinek lehet rossz napja. De úgy vélem, alapból mindenki jó belül.

Hogyan kerülhetjük el, hogy rosszak legyünk?

– Azt szoktam mondani, hogy sose legyünk irigyek, ha tudunk, akkor adakozzunk, és próbáljunk úgy cselekedni másokkal szemben, ahogy elvárjuk, hogy velünk is cselekedjenek.

A Mikulásnak van rosszabb napja?

– Szerencsére nekem sosincs időm arra, hogy rossz kedvem legyen, és sosincs rossz pillanatom sem, mert a gyermekek csillogó szemei mindig feltöltenek engem életkedvvel. Ezért én állandóan boldog vagyok.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Finnül kiválóan beszél, de hogyan ért szót más nemzetek gyerekeivel?

– Úgy, hogy sok nyelven értek, ha pedig elakadok, akkor a manóim szoktak segíteni nekem. De van egy nyelv, a szeretet nyelve, mellyel minden gyerekkel elboldogulok.

A mai gyerekek elsősorban számítógépeken keresztül kommunikálnak. Ön, aki köztudottan sok száz éves, a virtuális világban hogyan boldogul?

– Nem tagadom, nehezen. De szerencsére ebben is támaszkodni tudok a manóimra. Ma már sok kérést és üzenetet kapok e-mailben is, amit még mindig nem tudtam megszokni. Én a kézzel írt levelek híve vagyok. Szerencsére ebből is még több mint egymilliót kapok évente, én pedig igyekszem mindegyiket meg is válaszolni.

Az interjút teljes terjedelmében az Életképek 23. számában olvashatják.