Nappali Melegedő: takarókat kaptak a hajléktalanok

Cserdiné Németh Angéla polgármester és Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője együtt érkeztek január 18-án a Kontyfa utcai Nappali Melegedőhöz. A két politikus nem üres kézzel jött, hanem negyven takarót hozott a rászorulóknak. 

A Demokratikus Koalíció nem fordítja el a fejét az utcán élő emberektől – mondta Barkóczi Balázs, mielőtt beléptek volna az épületbe. – A pandémia már családok tízezreit döntötte romlásba, és még nem tudjuk, hogy mennyit fog. Sokan kénytelenek a szabad ég alatt élni, mi azonban megpróbálunk segíteni nekik.

– Nemcsak a Demokratikus Koalíció, hanem a kerületi önkormányzat is sokat tesz a rászorulókért – tette hozzá Cserdiné Németh Angéla. – Többek között azzal is, hogy ezt a Nappali Melegedőt saját forrásból fenntartja és újítgatja. Az önkormányzatoktól elvont pénzek miatt lesznek szociális szolgáltatások, melyekről kénytelenek leszünk lemondani, ám a Nappali Melegedőt mindenképpen működtetni szeretnénk, és legalább azon a színvonalon, mint eddig tettük. 

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

A két politikus elmondta: a január közepi rendkívül hideg miatt vörös riasztás lett kiadva a közterületekre, emiatt megnyitották az egyéb szociális intézményeket is, ami azt bizonyítja, még mindig kevés az ellátó intézmény, és nagy szükség lenne – más beruházásokkal ellentétben – újabbak létesítésére.