Megszépülnek a tereink

Több éve tart már a kerületben az úgynevezett kisteres fejlesztési program, aminek keretében évente 10 és 20 millió forint közötti összeg ráfordításával teszik barátságosabbá, otthonosabbá a lakókörnyezetünkben található kisebb tereket.

Idén több kisteres fejlesztés is megvalósult. Jó példája ennek a Neptun utca 80–84. szám előtti kis liget, ahol több korosztálynak szóló beszélgető- pihenőhelyet alakított ki a Répszolg. Demeter János ügyvezetőtől megtudtuk, hogy térburkolatot készítettek és utcabútorokat raktak ki, továbbá egy információs tábla is kikerül a térre, amin a lakókat tájékoztatják majd a környezetüket érintő ügyekről.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az árnyas tér közepére egy emlékkövet szeretnének állíttatni az ott lakók Újpalota egykori főkertészének. Az önkormányzat támogatja a szándékot, azonban információink szerint az emlékkő kihelyezését csak jövőre tervezik.
A Wágner Manó park is kellemesebb külsőt kapott. A Dózsa György Gimnáziumhoz vezető sétányokat, járdákat felújították, díszburkolattal látták el. A főbejárattal szembeni emlékkő környezetét is szebbé varázsolták, valamint új utcabútorokat, padokat, szemeteseket helyeztek ki a parkba.
– Sajnos azonban van negatív példa is, amikor a lakók egy részének ellenállása miatt nem valósulhat meg a tervezett fejlesztés – mondta Demeter János. Az Adria utca és Lőcsevár utca kereszteződésénél van egy elhanyagolt terület, ami egykor közösségi térként funkcionált padokkal, pingpongasztalokkal. Mára azonban teljesen lepusztult, leginkább hajléktalanok használják. Több lakó szerette volna, hogy ezt a részt parkolóvá alakítsák át, ám a lakóközösség másik részének ellenállása miatt ez végül meghiúsult.