Megkönnyítenék a vállalkozások ügyintézését

A kerület száz legtöbbet adózója, a helyi adók összesen nyolcvan százalékát befizető cégek vezetői kaptak meghívást arra a vállalkozói fórumra, melyet január 17-én tartottak a kerületi polgármesteri hivatalban. A megbeszélésen részt vett Hajdu László országgyűlési képviselő, Dr. Lamperth Mónika jegyző, Tóth Imre alpolgármester. 

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A tanácskozáson a XV. kerületi önkormányzat 2019-re tervezett vállalkozásösztönző lépéseit ismerhették meg a résztvevők. A fórumon dr. Lamperth Mónika jegyző többek között arról a tanulmányról is beszélt, amelyet a GKI Gazdaságkutató Zrt. készített a hivatal felkérésére a városrész adottságairól. Beszédében nyomatékosította: kormányzati engedély birtokában idén elkezdődhet a városrész fejlődésének lendületet adó szennyvíz-főgyűjtőcsatorna építése, valamint hamarosan a Fővárosi Közgyűlés elé kerül Németh Angéla polgármester előterjesztése a kerületben található, fővárosi kezelésű úthálózat régóta esedékes korszerűsítéséről.

A jegyző beszámolt arról is, hogy a tanulmányt figyelembe véve az önkormányzat a vállalkozások mindennapjait megkönnyítő lépéseket is javasol, amelyekről hónap végén dönt a képviselő-testület. A tervek közül kiemelte az okos kerületkártyát, az e-ügyintézést, a megújuló, vállalkozásbarát honlapot és azt a „gyorsítósávot”, amelyet a hivatal nyit meg a vállalkozóknak, hogy céges ügyeiket egyszerűbben intézhessék. A jövőben a hivatal és a vállalkozások zökkenőmentes kapcsolatát segíti Szabó Zsolt vállalkozásügyi referens is, ezenkívül együttműködési megállapodást kezdeményeznek a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal.