Megemlékezések és díjátadó az október 23-i ünnepen

Az idei október 23-i nemzeti ünnep eseményei nagyon sok érdeklődőt vonzottak. A programok a hagyományos Emlékfutással kezdődtek, majd a kopjafánál, valamint az ’56-os emlékműnél tartottak megemlékezéseket. A díszteremben átadták a díszpolgári címeket és az 1956. október 23. Díjat, valamint jutalmaztak kormánytisztviselőket és rendvédelmi dolgozókat.

Emlékfutás

Több mint kétezren futották le az 1956 méter távot az október 23-i Emlékfutáson. A befutókat frissítőkkel és nyereményekkel várták.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Kopjafa

Cserdiné Németh Angéla/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Cserdiné Németh Angéla/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az ünnepi programok következő helyszíne a Karácsony Benő parki kopjafa volt. Az itteni műsorban közreműködött a XV. Kerületi Fúvószenekari Egyesület, illetve a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium. Bácskai Endrének, az ’56-os szövetség XV. kerületi elnökének, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt tulajdonosának, illetve kerületünk díszpolgárának visszaemlékezését követően Cserdiné Németh Angéla polgármester mondott ünnepi köszöntőt.

Lobogás

Hajdu László/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Hajdu László/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az ünnepség ezt követően az Epres soron található „Lobogás” emlékműnél folytatódott, ahol a résztvevők a XV. Kerületi Fúvószenekari Egyesület és a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola műsorát követően Hajdu László országgyűlési képviselő gondolatait hallgathatták meg.

Díjátadás

Dr. Varga Pál és Toldy Mária/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Dr. Varga Pál és Toldy Mária/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az ünnepség a díszteremben folytatódott, ahol a kerület kiválóságait jutalmazták. Idén Cserdiné Németh Angéla polgármester és Hajdu László országgyűlési képviselő előbb a díszpolgári elismeréseket adta át. A kerület legmagasabb kitüntetését Toldy Mária előadóművész és énektanár, illetve dr. Varga Pál rákospalotai állatorvos vehette át idén.

Az 1956. október 23. Díjat az idei esztendőben Bácskai Endréné, az ’56-os Szövetség kerületi szervezetének tagja kapta.