Megduplázott szakrendelés

Ha valaki a kerületben a Rákos úti szakrendelő pajzsmirigy-ambulanciájára szeretett volna bejutni, nos, annak a szokásos protokoll – háziorvostól kapott beutaló és időpontkérés – ellenére is mintegy két hónapot kellett várnia az orvossal való találkozásra. Ez pedig nem Dr. Fenyvesi György szakorvos hibája volt, aki heti egyszer tudta fogadni a kerületi betegeket. Májustól azonban heti két alkalom jut a gyógyításra.

A Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény (Rákos úti szakrendelő) menedzsmentje is tisztában volt a problémával, a betegek panaszai hozzájuk is eljutottak. Ugyanakkor a pajzsmirigy-ambulanciával az a helyzet, hogy ma jó szakorvost, akinek ráadásul szabad kapacitása is van, még lasszóval sem lehet fogni.
– Most azonban május 30-ától megduplázzuk a rendelési időt az ambulanciánkon – tudtuk meg dr. Buzna Andrea orvos­igazgatótól. – Sikerült megállapodnunk Fenyvesi doktorral, hogy a jövőben ne csak heti egyszer, hanem heti kétszer fogadja a kerületi betegeket.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A megduplázott szakrendelés hétfőnként és szerdánként délután 2 és este 7 óra között lesz a Rákos úti szakrendelő I. emeleti angiológiai rendelőjében. A betegeknek első alkalommal egy, a háziorvostól kapott beutalóval kell érkezniük, melyre a kezelések során már nem lesz szükség. Időpontot azonban minden esetben kérniük kell a betegeknek, akik a jövőben várhatóan egy hónapon belül találkozhatnak az orvossal.
A pajzsmirigy a légcső előtt pajzsszerűen elhelyezkedő belső elválasztási mirigyünk. Az általa termelt hormon felelős a szervezet anyagcsere-folyamatainak megfelelő működéséért. Éppen a bonyolult működés miatt fordulhatnak elő problémák, például alul- vagy túlműködés, göbös elváltozás, melyek tünetei is nagyon sokfélék lehetnek. Ezért a diagnosztizálás mindenképpen szakorvos feladata.