A második X-en túl

A legszebb kor, amikor az ember a 20. életévébe lép. Energikus, erős, úgy érzi, hogy mindenre képes. Tapasztalata már van az életről, de éppen ezért társul némi óvatosság a tetteihez. Vannak elképzelései a jövőjét illetően, és meg is tesz mindent azért, hogy elérje céljait.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Ha kulturális esemény ünnepli a 20. jubileumát, akkor mindenkinek a kiforrottság jut az eszébe. Így van ez az ANNOval is, a közönséget mindig színes, érdekes programokkal várták az elmúlt 20 évben. Idén sincs ez másként, a kerület művelődési intézményeiben lesznek koncertek, kiállítások, színházi előadások, ez utóbbiból több is, és a művészeti hét kezdőprogramján, november 18-án és 19-én a RÖFI filmszemlén ismét bemutatják az önkormányzat támogatásával idén készült kisfilmeket.
Ez utóbbi programra azért is érdemes odafigyelni, mert érheti meglepetés a nézőt. Az alkotásokat nevezik neves film­szemlékre, és a filmrajongók belefuthatnak az egyik leendő díjazott filmetüdjébe. Apropó, közönség. A RÖFI-n megkérdezik a nézők véleményét a filmekről, és a legjobban tetsző alkotás elismerést kap a szervezőktől.

Ibusár, archív fotó/Fotó: XV Média, Vargosz

Ibusár, archív fotó/Fotó: XV Média, Vargosz

Az ANNO húsz évéről is sok minden elmondható, voltak benne sikeres és kevésbé sikeres programok, de egy dolog elvitathatatlan, érdekes és minőségi szórakoztatásban lehet részük a kerületieknek. A szervezők ugyanis minden évben próbálnak valami egyedit belecsempészni a kínálatba. Így maradhat olyan friss az ANNO, mint egy 20 éves, ereje teljében levő fiatal.