Májustól folytatódik a konvektorcsere-program

Folytatódik az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja, amelynek keretösszege 2 milliárd forint lesz. A pályázatok országosan május 20-tól küldhetők be – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára.

A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 60 százaléka, akár 750 000 forint is lehet. Weingartner Balázs hangsúlyozta, az alprogramban nemcsak a konvektorok cseréjére, hanem már a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére is lehet pályázni.

A pályázat részletes leírása már elérhető (konvektor2019.nfsi.hu/portálon), az érdeklődőknek azt javasolják, hogy minél előbb tanulmányozzák át a dokumentumokat. A pályázati kiírásban megfogalmazott műszaki elvárásoknak megfelelő gázkonvektor készülékekre darabonként 60 százalékos támogatás mellett bruttó 96 ezer forint támogatás igényelhető.

Az újranyitott pályázat több ponton változik, egyszerűbbé válnak a feltételek. Például az idén az érvényes bérleti szerződéssel rendelkező, önkormányzati bérlakásban élők is részt vehetnek az alprogramban.