LMP: a lét a tét!

A kormányzati elvonásokról tartott sajtótájékoztatót január 21-én Szilvágyi László, az LMP XV. kerületi önkormányzat képviselője és Kanász-Nagy Máté, Újpest népjólétért felelős alpolgármestere, az LMP társelnöke.

Kanász-Nagy Máté szerint az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat érintik elsősorban az elvonások,  a Fidesz így akar bosszút állni a 2019-es önkormányzati választások miatt elszenvedett kudarcukért. “A sok  milliárdos elvonásokkal nem rajtuk a városvezetőkön, az önkormányzati képviselőkön áll bosszút a kormány, hanem a lakosságot, a kis- és középvállalkozásokat sújtja, hiszen az elvonások, közvetlenül az embereket érintik” – mondta Kanász-Nagy Máté. Úgy fogalmazott: “a lét a tét, a fennmaradás, az önkormányzatiság, ami nem kizárólag az elmúlt egy évre vonatkozik, hanem a rendszerváltás óta eltelt időszakot is magába öleli.” 

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Szilvágyi László azt részletezte, hogy naponta egy középkategóriás autó árának megfelelő összeget vesznek el a XV. kerülettől. Kitért arra is, hogy egyetért a kormány kijelentésével, miszerint közösen kell a pandémiás helyzet költségeit vállalni, viszont feltette a kérdést: hogy akkor miért fogadták el vidéken a Dínópark és a motorversenypálya támogatását, miért kell ismét stadionokra költeni és vadász kiállítást tartani? Szerinte ezen összegek jócskán fedeznék azokat a kormányzati megszorításokat, amelyeket az önkormányzatoknak kell elszenvedni. “Bőven lenne lehetőség a XV. kerületben is fejleszteni, a tavaly októberben felállt helyi frakció ezt tűzte ki célul, és ezt akarják megakadályozni” – jegyezte meg. Továbbá arról is beszélt, hogy az LMP és a kerületi önkormányzat úgy gondolja, az országban mindenki egyforma, minden lakosnak ugyanazokat a lehetőségeket kell biztosítani, vidéken és a fővárosban egyaránt.

Videófelvételünket a sajtótájékoztatóról az alábbi linken láthatják:

https://xvmedia.hu/video/a-xv-keruleti-lmp-sajtotajekoztatoja-a-kormanyzati-elvonasokrol-2021-januar-21/