Letartóztatták a Pázmány Péter utcai lakástűz okozásával gyanúsított férfit

Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság a rákospalotai lakástűz okozásával gyanúsított férfit – írta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A bíróság egy hónapra rendelte el a kényszerintézkedést, a döntés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezett ellene. A férfi tagadta bűnösségét a bíróságon – írja az MTI.

Kedden a rendőrség még arról számolt be, hogy nem tett vallomást a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy lakástüzet okozott hétfő hajnalban a rákospalotai Pázmány Péter utcában, és ezzel kioltotta egy 60 éves házaspár életét. Az igazságügyi boncolás alapján mindketten szén-monoxid-mérgezés miatt haltak meg.

Az épület tetejéről a rendőröknek sikerült lehozniuk a házaspár 12 éves unokáját, akit sokkos állapotban, szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba. Gál Sándor, a BRFK életvédelmi osztályvezetője a sajtótájékoztatón azt mondta: a fiú jó állapotban van. Megerősítette, hogy a fiúnak a nagyszülei voltak a gyámjai, édesanyja a születésekor lemondott róla.

A gyanúsítottat a rendőrök még hétfőn elfogták a IV. kerületben, a rendőrség tájékoztatása szerint ittas állapotban volt.