Letáncolták az oroszokat

Sporttörténelmi sikert ért el egy magyar akrobatikus rock ’n’ roll csapat a közelmúltban rendezett junior Európa-bajnokságon. A Rock and Magic SE, „Back to the ­Future” névre hallgató páros formációja ugyanis hosszú idő után legyőzte a sportág egyed­uralkodóinak számító oroszokat, és ezzel kontinensbajnok lett. A csapat egyik erőssége a Rákospalotán élő Gyömbér Péter volt.

Fotó: XV Média, Vargosz

Gyömbér Péter/Fotó: XV Média, Vargosz

– Már a tavalyi Eb-n és világbajnokságon is sikerült megszorongatnunk az oroszokat – mesélte az újdonsült Európa-bajnok –, de akkor még csak a második helyezések jöttek össze, idén azonban sikerült előrébb lépnünk. Elégedettek azonban csak rövid ideig lehetünk, mert októberben világbajnokság lesz, ahol az oroszok biztos, hogy vissza akarnak majd vágni nekünk.
Péter a Szent Korona Általános Iskola diákjaként kezdett el táncolni. A sportágat a húga találta neki, mert Emese volt az, aki édesanyja tanácsára először lement a Négy Muskétás Sportegyesület edzésére. Péter egyszer maga is megnézte, mit művel a húga délutánonként, és azonnal beleszeretett a táncba. További részletek az Életképek 14. számában olvashatók.