Látni és látszani

Idén is megszervezte az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság a Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányt.

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság fontosságára. Arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vizsgáltassák át autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék díjmentesen a látásukat. Az őszi és a téli időszakban kiemelten fontos, hogy a járművek jól láthatóak legyenek, hiszen egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni.
Az országos baleset-megelőző kampány keretében 2019. október 16. és december 8. között az akcióhoz csatlakozott szervizekben a személy- és haszongépjárművek, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői ellenőriztethetik járművük lámpáit és a szélvédőt, a regisztrált optikai szaküzletek pedig díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.
Kerületünkben idén nincs csatlakozó szerviz és optika. A legközelebbi szervizek a szomszédos Újpesten vannak, a Magyar Autóklub Megyeri út 15/A alatti vizsgapontján, illetve a Magyar Autóklub Berda József utca 15. szám alatti telephelyén.
További helyszínek, valamint a kampányban részt vevő optikusok listája a www.latnieslatszani.hu honlapon található.