Közérdekű információk táblákon

A városrész valamennyi társasházában elkezdődött azoknak az új, kerületi tábláknak a kihelyezése, melyek közérdekű információkkal segítik az ott élők mindennapjait. A plasztik­táblákon a polgármester és a helyi képviselők elérhetőségei mellett többek között a mentők, a tűzoltók, a rendőrség telefonszámai is megtalálhatóak.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Makai Ferenc, a 12. számú választókörzet egyéni képviselője elmondta: a választási kampányban rengeteg házba ellátogattak, és meglepődve tapasztalták, hogy sok lakos azt sem tudja, ki az önkormányzati képviselője, milyen ügyekben fordulhatnak hozzá, illetve mikor kereshetik fel a polgármesteri hivatal munkatársait. Így született meg az ötlet, hogy készüljön egy információs tábla, ami minden hasznos tudnivalót tartalmaz. – Szerencsére a frakciótársaim is osztják a véleményem, miszerint a képviselői munkánk legfontosabb alappillére, hogy aktív, napi kapcsolatban legyünk a lakosokkal, és első kézből értesüljünk az őket érintő problémákról. Ehhez elengedhetetlen a hatékony információátadás, ami úgy a legeredményesebb, hogy a fontos telefonszámokat, helyhatósági elérhetőségeket egy felületen összefoglaljuk, és jól látható helyen elérhetővé tesszük – jegyezte meg a képviselő.
„Bízom abban, hogy ezzel az eszközzel még szorosabb lehet az állampolgárok és az önkormányzati vezetés közötti közvetlen kapcsolat” – mondta el Cserdiné Németh Angéla Facebook-oldalán.
Tóth Imre alpolgármester, a 14. számú választókerület egyéni képviselője szintén örömét fejezte ki az elkészült táblákkal kapcsolatosan. Úgy fogalmazott: régóta várt információs csatornát nyitnak meg ezzel a lépéssel, hiszen a lakossági fórumokon és a mindennapi ügyintézéskor többször kiderült, hogy célszerű lenne a legfontosabb önkormányzati ismertetőket összegyűjteni. A tábla azt az információhiányt hivatott betölteni, ami a helyi közéletben segít eligazodni. A rendőrségtől kezdve a polgármesteri hivatalon át az egészségügyi intézményekig tartalmaz olyan telefonszámokat, elérhetőségeket, amik praktikusak az élhetőbb mindennapok segítésében. – A társas- és szövetkezeti házak gondnokai, házkezelői segédkeztek abban, hogy a lépcsőházakban hová érdemes kihelyezni, ahol mindenki észreveszi. A családi házas övezetben szintén találtunk olyan pontokat, ahol feltűnő helyre ki tudjuk rakni a plasztiktáblákat – fűzte hozzá az alpolgármester.
Tóth Veronika alpolgármester, a 10. számú választókerület egyéni képviselője pedig célszerűnek tartja, hogy Cserdiné Németh Angéla polgármester és az adott terület képviselőjének fényképe is felkerült a táblára, mert így remélhetőleg a lakosok bátrabban fordulnak hozzájuk segítségért.