Köszöntötték az egészségügyben dolgozókat

Semmelweis Ignác születésnapján, július 1-jén tartják a Semmelweis-napot, és ekkor jutalmazzák az egészségügyben dolgozókat. Idén a szféra dolgozóit június 29-én köszöntötték, és a hűségjutalmak és jubileumi elismerések mellett átadták az Év Orvosa, az Év Szakdolgozója, az Év Egyéb Területen Dolgozója és az Év Egysége elismeréseket is. 

Fotó: xV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A díjazottakat minden évben az egészségügyi intézmény menedzsmentje, a közalkalmazotti érdekvédelmi szervezetek és az egészségügy területén dolgozók javaslata alapján választják ki.  Ezt az elismerést idén első ízben az önkormányzat két új díjjal, az Év Szakorvosa és az Év Egészségügyi Szakdolgozója díjjal egészítette ki.

A hivatal dísztermében tartott ünnepségen az egészségügyi dolgozókat az önkormányzat nevében Hajdu László polgármester és Németh Angéla alpolgármester köszöntötte. Ezt követően először a 20, a 25, a 30, a 35, 40 és az 50 éves egészségügyi munkaviszonyt jutalmazták. A kerületi egészségügy legnagyobb – immár ötvenéves – tapasztalattal rendelkező szakorvosai dr. Bányai Mária és dr. Kenéz Judit gyermek háziorvosok, akik a jubileumi elismeréseiket kerületünk polgármesterétől és dr. Sólyom Olimpia főigazgatótól vehették át.

Az önkormányzat által első ízben adományozott Év Szakorvosa elismerésben dr. Buzna Andrea, a Rákos úti szakrendelő orvos igazgatója, az Év Egészségügyi Szakdolgozója díjban pedig Baloghné Tóth Ilona a Szentmihályi úti tüdőgondozó csoportvezető asszisztense részesült.

Dr. Sólyom Olimpia főigazgató főorvos adta át a XV. kerületi egészségügyi intézmények díjait. Idén az Év Orvosa dr. Balogh Zsuzsanna reumatológus főorvos, az Év Asszisztense Bécsiné Denk Erika reumatológia asszisztens, az Év Egyéb Szakdolgozója Gárdosi Gyula gépkocsivezető, míg az Év Egysége a Rákos úti szakrendelő recepciója lett.

Fotó: xV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A június 29-i ünnepségen jelentették be, hogy munkája elismeréséül június 13-án, a védőnők napja alkalmából Méhesné Saly Éva csoportvezető iskolavédőnő Pro Sanitate kitüntetésben részesült.

Dr. Kálmánné Simon Mária, a Magyar Szakdolgozói Kamara Budapesti Területi Szervezet Alapellátási alelnöke  a Szakdolgozói Kamara elismerését – oklevelet és a Kanizsai Dorottya Emlékplakettet – adta át Zsinkóné Homonnai Emesének és Melykó Irénnek.

A rendezvényen Németh Angéla alpolgármester és dr. Sólyom Olimpia főigazgató az idén nyugdíjba vonuló egészségügyi dolgozókat is köszöntötte.