Kiszűri és ellenőrzi az utak agresszorait a rendőrség

Forrás: kreszvaltozas.hu

Forrás: kreszvaltozas.hu

A szabálytalanul közlekedők lefülelésére indított akció már elkezdődött, és december 23-ig ütemesen indulnak bevetésre az ellenőrzést végző csoportok szerte a városban. A fő cél, hogy kiszűrjék a forgalomból az agresszív, másokat irritáló, a közlekedési szabályokat szándékosan megszegő autósokat – írja a kreszvaltozas.hu.

A csapat elsődleges feladata:

  • a záróvonalat figyelmen kívül hagyók,
  • a leállósávban közlekedők,
  • a kötelező haladási irányt figyelmen kívül hagyók,
  • a tilos jelzésen áthajtó autósok kiszűrése, de ezeken felül más szabálytalanságok esetén is intézkednek.

Egy napon több helyszínen is ellenőriznek, több csoportban több jelöletlen gépjárműből. A lefülelt autósokat a többi közlekedőt nem zavarva kivezetik a forgalomból, és szembesítik tettével. A szabálytalankodót nem a jelöletlen gépkocsik személyzete ellenőrzi, hanem külön ezzel a feladattal megbízott rendőrök.

A rendőrök azt kérik a szabálytisztelő autósoktól, hogy az agresszív vezetőkkel ne „vegyék fel a harcot”, nincs szükség „kiszorítósdira”, „szájkaratéra”, hiszen ez fokozza a feszültséget az utakon. Vezessenek nyugodtan, türelemmel, az útviszonyoknak, látási viszonyoknak, a forgalmi ritmusnak megfelelő követési távolsággal. A rendőrség feladata, hogy hatásosan fellépjen az agresszív sofőrökkel szemben.