Kátyúk ellen hidegaszfalt

A biztonságos közlekedés biztosítása, a balesetveszély elkerülése érdekében, ideiglenes megoldásként, hidegaszfalttal tömi be az önkormányzat kezelésébe tartozó utakon a kátyúkat a Répszolg.

Útjavítás/Fotó: XV Média, Vargosz

Útjavítás/Fotó: XV Média, Vargosz

A hideg, fagypont alatti hőmérséklet és a melegebb idő váltakozása, valamint a csapadék bizony nem tesz jót az amúgy sem túl jóminőségű kerületi úthálózatnak, egyre-másra keletkeznek kátyúk útjainkon. Mivel a téli időszak nem kedvez az úthibák kijavításának, a technikai feltételek nem megfelelőek, ezért az útfenntartók ilyenkor átmeneti jelleggel a hidegaszfaltos megoldást alkalmazva szüntetik meg a kátyúkat. A melegen hengerelt aszfaltot előállító üzemek ugyanis télen leállnak, majd csak a fagyok elmúltával kezdenek újra működni. Addig marad a zsákos, hidegaszfaltos megoldás, ami korántsem olyan hatékony, csak ideiglenes megoldás, arra jó, hogy a közvetlen balesetveszélyt elhárítsák. Az így betömött kátyúkat tavasszal újra javítani kell majd – tudtuk meg a Répszolgot irányító dr. Jankura Tamástól.
A fő- és tömegközlekedési utak kátyúzását a Budapest Közút végzi, míg az egyéb kerületi utak kezelése a Répszolg feladata.
A Répszolg szektorfelelősei folyamatosan járják a kerület útjait és feljegyzik az úthibákat, ezen­kívül a 06 80 205 062-es ingyenesen hívható telefonszámon is várják a lakossági bejelentéseket, amik alapján elvégzi a szükséges útjavításokat a társaság.