Karateünnep

Czagány Dóra meccse/Forrás: karate szövetség

Czagány Dóra meccse/Forrás: karate szövetség

A Magyar Karate Szakszövetség  évértékelőjén a 2019-es év legeredményesebb sportolóit és edzőit is díjazta a Danubius Hotel Arénában. A díjazott felnőttek között volt az MTK BUDAPEST színeiben eredményes Sterck ­Laura és Hárs­pataki Gábor, illetve az U21 és a junior versenyzők körében kimagaslóan jól szereplő Ilankovic Alek­sandra, Baranyi Zsófia, Czagány Dóra és Benkő Zsófia.
Hárspataki Gábor 2019-ben bronzérmes lett a minszki Európa Játékokon, Sterck ­Laura az egyetemi Európa-bajnokságon ugyancsak harmadik, Ilankovic Aleksandra tavaly junior korosztályban Európa-bajnok lett, Baranyi Zsófia pedig nemrég szerzett U21-es Európa-bajnoki aranyérmet. A versenyzők mellett a kerületi sportolók edzőit, Miklós Nikolettet és Fischer Mihályt is köszöntötték a február 20-i karateünnepen.
Az évértékelőn szerződéseket is aláírtak. A Magyar Karate Szakszövetség és a Klebelsberg Központ együttműködési megállapodást kötött a karate sportág testnevelési órák keretében történő – az elmúlt időszakban már megkezdődött – oktatásáról. Négy szervezet: az MKSZ, a Testnevelési Egyetem, a Magyar Diáksport Szövetség és a Honvédelmi Sportszövetség a testnevelő tanárok továbbképzéséről írt alá szerződést azzal a céllal, hogy a karate és annak oktatása iránt érdeklődő testnevelők megfelelő felkészítést kaphassanak.