Kamerákkal belátható kerület

Térfigyelő kamerákat szerelnek fel decemberben a kerület több pontján. Horváth Attila közbiztonsági referens elmondta, hogy a tervezett 14 kamera nagyobbik része már idén a helyére kerül, néhány eszközt azonban az engedélyeztetési eljárások miatt csak a következő év elején üzemelnek be.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A 14 új kamerával elsősorban Pestújhely és Rákospalota közbiztonságát javítjuk majd, mivel Újpalota városrészben már megfelelő számú kamerát építettek ki – mondta a referens.
A napokban tehát térfigyelő kamera kerül a Károlyi Sándor utca – Pozsony utca, a Károlyi Sándor utca – Székely Elek utca, a Külső Fóti út – Felsőkert utca, a Bánkút utca – Szerencs utca, a Szerencs utca – Pöltenberg Ernő utca, a Kolozsvár utca – Széchenyi út, az Ady Endre utca – Klebelsberg Kúnó utca, a Szerencs utca – Damjanich János utca, a Fő út – Bácska utca, Rákos út – Rákospalotai Körvasút sor, a Wesselényi utca – Damjanich János utca, a Mogyoród útja – Városkapu utca, a Lőcsevár utca – Rákospalotai körvasút sor és a Pestújhelyi út – Molnár Viktor utca kereszteződésébe. További részletek az Életképek 23. számában olvashatók.