Jöjjön ki Palotára! pályázat

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzata

„JÖJJÖN KI PALOTÁRA!”

címmel pályázatot hirdet a helyi vendéglátás fejlesztésére

1) A pályázat célja: a pályázat elsődleges célja az, hogy a kerületi vendéglátóhelyek részt vegyenek a helyi kulturális és közösségi életben, annak szerves részévé, színterévé váljanak, felidézve ezáltal a kerületi vendéglátás régi hagyományait.

2) A pályázók köre: a pályázaton részt vehetnek a XV. kerület közigazgatási területén működő éttermek, vendéglők, sörözők, cukrászdák üzemeltetői.

3) ) A pályázatok tartalma: pályázni bármilyen újszerű ötlettel lehet, például:

 • saját egyéni, vagy másokkal közös rendezvényötlet vendéglátó egység(ek)ben, vagy közterületen történő kitelepüléssel, közterületi, vagy telken belül lévő kerthelyiségben
 • kerületi önkormányzati, vagy más rendezvényeken részvétel, programötlet – elsősorban közterületi kitelepülésben
 • közös gasztronómiai, kulturális rendezvények más vendéglátó egységekkel karöltve
 • cégtáblák, és adott rendezvények reklámfeliratai egységes és új, művészi igényességű arculati elemeinek megvalósítása
 • újszerű és szellemes étlapok készítése és bevezetése, stb.

4.) A pályázat benyújtásának ideje: 2015. május 15. ügyfélfogadási időben.

5.) A pályázat benyújtásának helye: Budapest XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala, Polgármesteri Kabinet Társadalmi kapcsolatok csoportja 1153 Bp. Bocskai u. 1-3. ’B’ épület I. emelet 105. sz. irodahelyiség.

6.) A pályázat benyújtásának módja: a pályázatokat egy eredeti és egy másolati (tehát összesen kettő) példányban, zárt borítékban kell benyújtani. A borítékra kérjük ráírni az érintett vendéglátóhely nevét, címét, valamint a „JÖJJÖN KI PALOTÁRA!” jeligét.

Egy pályázó több önálló pályázatot is benyújthat, azonban a Bíráló Bizottság ezek közül csak egy önálló pályázatot javasolhat díjazásra.

7.) A pályázatok értékelési szempontjai, döntéshozatal: a pályázatokat a pályázat céljának megfelelően a  Bíráló Bizottság véleményezi, és a díjazásról ennek  figyelembe vételével a Kerület- és Vállalkozásfejlesztési, Érték- és Környezetvédelmi Bizottság dönt.

8.) Az elbírálás határideje: 2015. május 29.

9.) Az értesítés határideje a pályázók felé: 2015. június 30.

10.) A pályázatról bővebb információhoz az alábbi elérhetőségen lehet jutni: Kovács Mónikánál, tel: (06)1 305 3113, e-mail: kovacs.monika@bpxv.hu

11.) Az elbírálásnál előnyt élveznek:

 • a kerületi vendéglátásra, illetve a helyi közösségi életre nagy hatást gyakorló tervek, elképzelések és programok megvalósítása
 • a kerületi művészvilág bevonásával szervezett rendezvények
 • a kerületi identitást erősítő, illetve azt létrehozó gasztronómiai programok
 • a kerületi kulturális, illetve ünnepi rendezvényekhez kapcsolódó, azok színvonalát emelő igényes gasztronómiai programok
 • a több vendéglátó egységgel közösen kidolgozott, megvalósított pályázatok
 • önrész vállalásával pályázók

12.) A pályázat díjazása: a pályázat során bemutatott legjobb ötletek megvalósítását az Önkormányzat 5.000.000 Ft összdíjazással támogatja, amelynek felosztásáról a nyertesek között a Bíráló Bizottság véleménye alapján a Kerület- és Vállalkozásfejlesztési, Érték- és Környezetvédelmi Bizottság dönt.

Hajdu László polgármester