Itt az új E-kárbejelentő

Szeptember végén elindult az E-kárbejelentő új verziója. A továbbfejlesztett alkalmazáson keresztül már külföldi, biztosítatlan, teherautóval vagy munkagéppel és annak vontatmányával okozott károkat is be lehet jelenteni. Az új applikáció alkalmas a cascós biztosítások kárrendezésének elindítására is – tájékoztatott a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Idén januártól érhető el a ­https://ekar.hu/ oldalról vagy az alkalmazásboltokból (Play Áruház, Apple Store) ingyenesen letölthető applikáció. Az autós kényelmi szolgáltatás megjelenése óta több fejlesztésen, funkcióbővítésen ment keresztül azért, hogy még egyszerűbb és gyorsabb kitöltést tegyen lehetővé az ügyfeleknek a kiemelten stresszes szituációkban – olvasható a Mabisz közleményében.
A legújabb fejlesztés, hogy már nemcsak a gépjárművezető kapja meg a kárbejelentést, hanem másnak (tulajdonos, üzembentartó, flottakezelő) is el tudja küldeni. Bejelenthető, ha a sofőr külföldi biztosítással rendelkező autóval ütközik, mint ahogy az is, ha a károkozónak nincs biztosítása.
A bejelentési lehetőségek bővülése mellett a fejlesztéssel csökkent az átlagosan 20-25 perces kitöltési idő. A kárrendezés folyamatát nemcsak az E-kárbejelentő, hanem az azt támogató, a biztosítók által kiküldött mintegy 800 ezer QR-kód is támogatja, melyek segítségével előtölthetőek a jármű biztosítási adatai.
Egy júniusi felmérés szerint az E-kárbejelentő applikációról a magyar felnőtt lakosság 48,4 százaléka hallott már, 5,6 százalékuk le is töltötte, de közülük csak 1,1 százalékuk használta. A személyes tapasztalattal rendelkezők mindegyike elégedett volt az applikációval.