Időközi polgármester-választás – frissítve, videó

Fél 7-kor a szavazópolgárok 33,4 százaléka adta le voksát, ez annyit jelent, hogy 21 680 fő szavazott – írja a valasztas.hu.

Az urnazárás előtt két órával a választópolgárok 30,16 százaléka, azaz 19 582 fő adta le a szavazatát – írja a valasztas.hu. Este 7 óráig várják a szavazókat a szavazókörökben.

A délután 3 órakor kiadott részvételi adatok szerint a kerületi választópolgárok több mint 25 százaléka, azaz 16 276 fő adta el szavazatát. A kerületben 11 óráig az összes szavazókör adatai alapján 8686 fő, azaz a választók 13,38 százaléka szavazott az időközi polgármester-választáson. A városrészben 64 918  választópolgár adhatja le voksát.

Időközi polgármester-választást azért kellett kiírni a kerületünkben, mert Hajdu László korábbi polgármester a 2018. április 8-ai választáson or­szággyűlési képviselői mandátumot nyert. A törvény szerint a polgármesteri és az országgyűlési képviselői tisztség egyidejű betöltése összeférhetetlen, ezért Hajdu Lászlónak döntenie kellett a két tisztség között, és az országgyűlési képviselőség mellett döntött.

László Tamás, a Fidesz_KDNP jelöltje szavaz/Fotó: XV Média, Nagy Botond

László Tamás, a Fidesz-KDNP jelöltje szavaz/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Németh Angéla, a RÁTE és a Szolidaritás közös jelöltje szavaz/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Németh Angéla, a RÁTE és a Szolidaritás közös jelöltje szavaz/Fotó: XV Média, Nagy Botond