Hétvégéken a 69-es vonalán is utazhatunk a modern CAF-villamosokkal

Újabb vonalakon is megjelennek júniustól a korszerű alacsonypadlós CAF-villamosok. Az újonnan érkezett szerelvények a próbafutások és a hatósági engedélyek megszerzése után fokozatosan állnak forgalomba a 3-as, a 17-es és a 19-es vonalakon, a hétvégi napokon a kisebb forgalmú időszakokban pedig 69-es vonalon is találkozhatunk a modern járművekkel.

Fotó: BKK

Előreláthatólag június második felében – a korábban megszokott járművek mellett Újpalotán is megjelennek az új szerelvények a 69-es villamos vonalán.

A korszerű járművek jelentősen kényelmesebb, csendesebb és energiahatékony közlekedést biztosítanak a fővárosiaknak. Az alacsony padlószint miatt a csomaggal vagy babkocsival közlekedők és a mozgásukban korlátozottak is könnyebben utazhatnak.

A csendes járművek csökkentik a helyben lakók zajterhelését is. Eddig ezen a villamosvonalakon nem közlekedtek ilyen modern járművek.

A 69-es villamosok vonalán a peronok egy része már átépült a korábbi években lezajlott felújítások során, további megállók pedig később újulnak meg.

„A BKK és a BKV további vonalakon vizsgálja a CAF-villamosok hétvégi közlekedésének lehetőségét. A tervek szerint az elkövetkezendő időszakban – különböző fejlesztések végrehajtása után – újabb fontos villamosvonalon is megjelenhetnek a kényelmes, modern szerelvények” – írta közleményében a BKK.