Helyi szlovákok pályázata: Gyökerek a határokon túl

A mi családfánk címmel alkotópályázatot hirdet a XV. Kerületi Szlovák Önkormányzat. A kiírás célja, hogy a helyi fiatalok felkutassák magyar–szlovák gyökereiket.
A pályázat olyan gyerekeknek és fiataloknak szól, akik szívesen kutatják fel őseik magyar/szlovák felmenőit. Az adventi készülődés, a karácsony remek lehetőséget adhat a meghitt beszélgetésnek a nagyszülőkkel, akik még emlékeznek azokra is, akik „határainkon túl” nyugszanak. A családtörténet-kutatás sokféle meglepetéssel szolgálhat, de arra mindenképpen jó, hogy lássuk: magunkban hordozzuk a sokszínűséget. A mi magyar népünk, családunk ugyanis nem homogén, hanem nagyon is sokféle, és ez a genetikai sokféleség lenyomatot hagy a lelkületekben és viselkedésben.”
A Családos Családfa képzőművészeti alkotásokat több kategóriában várják, gyerekek, fiatalok és csoportok részvételével. Beadási határidő: 2021. január 29. péntek
A végeredményt a Család Nemzetközi Napja Alkotónapon, 2021. május 15-én mutathatják be kiállítás keretében.

Kategóriák:
• Szabadkézi rajz: (grafit, tus, rézkarc, kréta, akril, olaj, tempera, akvarell, linómetszés, montázs, vegyes);
• Számítógépes technika;
• Népművészet: textil, hímzés, szövés, vegyes;
• Iparművészet: tűzzománc, térbeli plasztika, mozaik, kerámia, vegyes;
• Média: számítógépes grafika, fotó, film.
Egyéni pályázók életkora szerint: óvodás, 1–4. osztályos, 5–8. osztályos, 9–12. osztályos, fiatalok.
Csoportos pályázók: gyermek- és fiatalcsoportok (2 főtől).
Technikai elvárások: Maximum A/3-as méretű, paszpartuval ellátott, sík alkotások vagy 20×20×20 cm-es térbeli alkotások.
Az alkotók a kiállítás helyszínén bemutatkozásra is jelentkezhetnek, és a zsűri által kiemelt képzőművészek és szponzorok által felajánlott díjban részesülnek. A jelentkezési lapokat és a pályamunkákat az alábbi címre várják: Budapest XV. kerületi Szlovák Önkormányzat, Ferenczi Ágnes, Bocskai út 1–3. E-mail: ferencziagnes.2020@gmail.com. Bővebb információ: +36 30 564 1937-es telefonszámon kérhető.

Jelentkezési lap alább letölthető:

A mi családfánk nevezési lap letöltés