Hatodszorra is ÖTHÉT

A civil szervezet kezdeményezésére egy éve a kerület mintegy ötven pontján – az összes iskolában, óvodában és bölcsődében, a közintézmények nagy részében, a Polgármesteri Hivatalban, a Palota Holdingnál és a művelődési házakban – gyűjtik a műanyag kupakokat, amelyeket aztán egy vállalkozó pénzre vált. Az ebből befolyó összeget, illetve az ehhez kapcsolódó felajánlásokat minden hónapban rászoruló családok kaphatják.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az első kedvezményezett tavaly áprilisban a tízéves Szikszai Szintia volt, akinek az édesanyja ma már az egyesület egyik legaktívabb tagja. Az első alkalom óta többször is két családot sikerült támogatni a „Gyűjts az életért”” program bevételeiből, illetve a Tesco, a Pál Autóház, a Hörpentő Söröző, a Csapi-15 Kft., a Palota Security és a Nádastó Étterem felajánlásaiból.

Immár hatodik alkalommal osztottak ki támogatást, és ezúttal is két család volt a kedvezményezett. A családok az önkormányzat képviselőitől – Hajdu László polgármestertől és dr. Pintér Gábor alpolgármestertől – 12 ezer forintos vásárlási utalványt is átvehettek március 31-én.