Felkészültek!

A Mindenszentek és a Halottak Napja nemcsak a hétköznapi emberek, hanem a rendőrök számára is fontos ünnep. Ennek megfelelően a kerületi rendőrkapitányságon már előtte megkezdték az állomány felkészítését a temetői programokra.
– Arra kérnék minden lakost, hogy a temetői napok környékén még az átlagosnál is jobban figyeljenek a megváltozott forgalmi rendre! – mondta Balogh Róbert rendőr alezredes, a kerületi kapitányság vezetője. – Ilyenkor ugyanis a temetők környékén ideiglenes forgalmi változásokat vezetnek be. Nálunk ez leginkább a parkolást fogja érinteni, ezért arra kérnénk minden temetőbe érkezőt, hogy csak biztos parkolóhelyen hagyja a kocsiját. Felhívnánk a figyelmet arra is, hogy a gépjárművek utasterében semmilyen csomagot ne hagyjanak, mert az felhívás lehet a gépkocsifeltörők számára. Sajnos, minden parkoló autó mellé nem tudunk majd rendőrt állítani, ezért is fontos, hogy magunk ne teremtsünk alkalmat a bűnelkövetőknek.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

A rendőrkapitány elmondta, a november eleji hétvégéken fokozzák majd a közterületi jelenlétet a temető környékén. A rendőrök nemcsak a biztonságos közlekedésre, hanem a bűncselekményre készülő feltételezett elkövetőkre is odafigyelnek majd.
– Ezt a figyelmet kérjük az idősebb korosztálytól, elsősorban annak hölgytagjaitól, akik előszeretettel hagyják a táskájukat hozzátartozójuk sírja környékén, hogy könnyebben hozhassanak friss vizet a csapról. Ne tegyék, mert vannak erre szakosodott bűnelkövetők, akik csak a pillanatra várnak, és a sírok között könnyen eltűnnek a megkaparintott táskával. Az ilyen elkövetők elfogására civil ruhás rendőri szolgálatot is szervezünk a temetőkben – jegyezte meg a kerületi kapitányság vezetője.