Fedezd fel Budapestet!

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából 2020. február 20-23. között tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak Budapest különböző pontjain. A 100 változatos program között dunai hajózás, városnéző buszos túra, különjáratú villamos is szerepel. A kerekesszékkel közlekedők számára pedig e célra kialakított, rámpás mikrobuszos városnézést szerveznek.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A tavaszi turisztikai szezon nyitányaként is tekinthető esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az idegenvezetők értékteremtő munkájára. A négy napos program szervezője a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozata, valamint idegenvezetői. Társszervezőként a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ, illetve a Bevásárló-és Tematikus Utcák Menedzsmentje is részt vesz.

A február 23-i központi események helyszíne a Bálna Budapest lesz, innen indulnak térítésmentesen a városnéző autóbuszok, a hajók, valamint a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák, amelyekre előzetesen lehet regisztrálni. A rendezvénysorozat teljes időtartama alatt szervezett gyalogos városnézések, tematikus séták a város különböző pontjairól indulnak, sok különlegességgel, épületbejárással, és meglepetésekkel.

A programok többséges térítésmentes, azonban előzetes regisztráció szükséges a www.bkik.hu oldalon, ahol folyamatosan kerülnek fel az információk.