Fanni Amerikában, vagy mégsem?

A magyar női jégkorongválogatott kitűnősége, az Újpalotán élő Gasparics Fanni, a tengerentúli női profiligában, az NWHL-ben szereplő Minnesota Whitecaps játékosa lett. Legalábbis a hírek szerint. A valóság azonban ennél sokkal árnyaltabb.

Fotó: macwomen.hu

Engem senki sem kérdezett, hogy akarok-e Amerikában játszani – mondta Fanni, azt követően, hogy gratuláltam neki az új szerződéséhez. – Én is csak egy emailből értesültem, amit Ronda Engelhardt-tól, a Minnesota Whitescaps edzőjétől kaptam. Majd özönleni kezdtek a posztok.

Az NWHL mindössze 2015 óta létezik, és az idei volt az első, amikor az észak-amerikai csapatok más kontinensről származó játékosokat is draftolhattak. Hogy Fanni és egy másik magyar játékos, Dabasi Réka miként került képbe, azt egyelőre homály fedi.

Lisa Haley, a jelenlegi szövetségi kapitányunk állhat a dolgok mögött. Ő ugyanis kapcsolatban van az NWHL-lel. Lisa is gratulált nekem, illetve azt írta, majd beszélünk a draftról az augusztusi edzőtáborban. 

Ezt én is kíváncsian várom – jegyezte meg Fanni, aki július végén férjhez ment és az utóbbi napokban főként az esküvőre koncentrált.