Épül a zajvédő fal

Közműfeltárásokkal elkezdődött az M3-as Wesselényi utca és a Szentmihályi út közötti szakaszán a hiányzó zajvédő fal építése. A kivitelező a Kozák téren kezdett hozzá a munkához.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kivitelezési munkákra kiírt közbeszerzési eljárás nyertese, a pont 8 Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Kft. január 17-én átvette a munkaterületet. A nyomvonal kitűzése megtörtént, jelenleg az állapotfelmérést végzik. A Kozák téren január 20-án megkezdődtek a közműfeltárások, a következő hetekben a kézi feltárások és helyreállítások lesznek soron. A tényleges falépítést tavasszal kezdik meg.

Az M3-as autópálya budapesti kivezető szakaszán 2009 és 2011 között épült meg a zajvédő fal, kivéve a Wesselényi utca és Szentmihályi út közötti autópálya-szakaszt. Most ezt a részt pótolják. A kivitelezési munkák alatt 4108 négyzetméternyi zajvédő fal épül meg, több mint 200 nyílászárót cserélnek ki a passzív zajvédelmi intézkedés keretében, 119 négyzetméteren építik újjá az utat és pótolják a növényzetet – derül ki a közbeszerzési értesítőből.

Az ablakcserében érintett ingatlanok tulajdonosainak értesítését hamarosan megkezdik. A kivitelezés várható befejezési határideje 2020. augusztus 25. – jelezte az önkormányzat.

Mint korábban megírtuk, a XV. kerületi önkormányzat finanszírozásában még 2015-ben elkészültek a zajvédő fal tervei, amelyeket átadtak a fővárosi önkormányzatnak. A főváros 2016 decemberében – jogerős építési engedély birtokában – megkezdte a beruházás előkészítését. A munkálatok megkezdése a hosszadalmas közbeszerzés miatt csúszott – majd az eljárást fedezethiány miatt meg kellett ismételni. Ez tavaly év végén zárult sikeresen.