Elismerések az egészségügyben

A Semmelweis-napot – Semmelweis Ignác születésnapját, július 1-jét – minden évben megünneplik a kerületben. Az önkormányzat mindig is nagy hangsúlyt helyezett az egészségügyi és a szociális területen dolgozók köszöntésére. A XV. kerületi Egészségügyi Intézmények vezetése azonban úgy döntött, hogy új gyakorlatot vezet be az orvosok és szakdolgozók elismerésére.

Kerületi Semmelweis-nap/Fotó: XV Média, Vargosz

Kerületi Semmelweis-nap/Fotó: XV Média, Vargosz

– Hagyományteremtő céllal négy új díjat vezettünk be – mondta dr. Buzna Andrea orvos igazgató. – Az Év Orvosa, az Év Szakdolgozója, az Év Dolgozója és az Év Osztálya elismerések díjazottait a menedzsment, a közalkalmazotti érdekvédelmi szervezetek és az egészségügy területén dolgozók javaslata alapján választottuk ki. Úgy gondoltuk, ez a legdemokratikusabb módja a szakembereink elismerésének.

Dr. Buzna Andrea hozzátette, hogy a díjakkal járó jutalmakat az egészségügyi intézet és az önkormányzat együtt biztosította. Ez is először fordult elő a kerületi Semmelweis- napok történetében.

Dr. Buzna Andrea elmondta, sok javaslatot kaptak, ezért nem volt könnyű kiválasztani a díjazott egészségügyi dolgozókat, de végül megszületett a konszenzus. Ez alapján az Év Orvosa elismerést dr. Tankó Anikó kardiológus, az Év Szakdolgozója díjat Arnold Gyuláné ortopédiai vezető asszisztens, az Év Dolgozója címet Apostol Anikó munkaügyi vezető és az Év Osztálya kitüntető elismerést a Laboratórium érdemelte ki.