Egész éjjel közlekedik az 5-ös, a 7-es, a 8E is az ünnepek idején

Az év végi ünnepek idején több forgalmas vonalon sűrűbben járnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai. Idén december 27-től december 31-ig hosszabb üzemidővel, éjjel 1 óráig jár a 2-es és a 4-es metró, továbbá egész éjjel közlekedik az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz a fővárosban – írta a BKK.

A hosszabb üzemidővel közlekedő metró és az egész éjjel közlekedő buszokon kívül – a múlt évhez hasonlóan – egész szilveszter éjjel lehet utazni a 2-es, a 3-as (Újpest-központ és a Nagyvárad tér között) és a 4-es metróval, az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busszal és a HÉV-ekkel.

A 3-as metróval az ünnepek idején, január 5-ig minden nap – hétvégén is – Újpest-központ és a Nagyvárad tér között lehet utazni.

A december 21-én, szombaton és 22-én, vasárnap a megszokott hétvégi menetrend szerint indulnak a fővárosi járatok, továbbá az elmúlt hétvégékhez hasonlóan a megszokottnál sűrűbben közlekedik a 2-es, a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos, valamint a 80-as trolibusz. December 24-én, kedden az utolsó metrószerelvények 15.30 körül indulnak a belvárosból, a felszíni járatok pedig 15-16 óra között indulnak utoljára – közölték, hozzátéve, hogy idén a H5-ös, a H6-os és a H8-as HÉV is közlekedik 24-én.

A Deák Ferenc tér és a repülőtér között egész nap közlekedik 100E busz, emellett változatlanul 0-24 óráig jár a 200E busz a Nagyvárad tér és a repülőtér között.

Az ünnepek idején is közlekedik a karácsonyi fényvillamos, a fénytroli és az adventi hajó. A járatok menetrendjei elérhetők a BKK honlapján a www.bkk.hu/menetrendek címen.

Az ünnepi időszak közlekedési változásairól bővebb tájékoztatás a bkk.hu/evvege címen olvasható.

Január 6-tól a járatok a tanítási időszakban érvényes menetrendjük szerint közlekednek.