Családtagok az Alzheimer-kór ellen

Az Alzheimer-kór az idősödők betegsége, amelyet meggyógyítani nem, de kezelni lehet. Fontos, hogy a betegre a családtagok kellő figyelmet fordítsanak, mert a beteg mentális állapotát szerettei törődése kedvezően befolyásolja. Az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai ennek érdekében hozzátartozói csoportot indítottak az Alzheimer-kórral küzdők családtagjai, hozzátartozói számára.
A találkozásokat havonta másfél óra időtartamban szervezik. A kötetlen beszélgetéseken a hasonló nehézségekkel küzdőknek lehetőségük van egymással megosztani gondolataikat, kicserélni tapasztalataikat, beszélni az elakadásokról, nehézségekről. A kezdeményezést ősszel is szeretnék folytatni a szakemberek.
A találkozások, a csoport nyitott, bármikor lehet csatlakozni. Előzetes jelentkezést az Alzheimer Café előadásain, illetve az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központban tehetnek az érdeklődők.
A következő találkozás időpontja október 5-én délután fél 5-kor lesz az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központban (Zsókavár utca 24–26. InSpirálház, 1. emelet). Bővebb információ a 414 0880-as és a 414 0879-es telefonszámon kérhető.