Csak a zene

Székely Zoltánnak ismerős terep a Csokonai Művelődési Ház, ahol december 9-én fél 11-től Jön a Mikulás!!! címmel koncertezik a Kifli zenekarral. A zenész a Rädda Barnen utcai ének-zene tagozatos általános iskolában járt alsóba, ott kezdett el csellózni. A Kifli zenekar nevét talán még nem ismerik olyan sokan, de a tagjait biztos, eddig az Alma együttesben játszottak, nyár óta pedig Kifliként járják az országot, és zenélnek kicsiknek és nagyoknak.

A Kifli együttes a múlt helyett a jövőre koncentrál, Székely Zoltán annyit mondott el, hogy jó produkciókat kell csinálniuk, így a közönség lesz az Alma szétválásának igazi nyertese. Székely Zoltán szerint a Kifli koncertjein a zenéé a főszerep. Az a hitvallásuk, hogy az igényes muzsikával szórakoztatni és tanítani is lehet egyszerre, így csak rövid szöveges átvezetők vannak a legkülönfélébb stílusú dalok között.

 

Javarészt a Kifli-tagok szerzeményei szólalnak meg a koncerteken, és lesznek téli dalok is, amelyek szokatlan módon nem szerepelnek a hamarosan megjelenő első nagylemezükön. Ennek oka, hogy jövőre egy teljes karácsonyi lemezzel készülnek, melyen klasszikus és kortárs költők verseit zenésítik meg Zelk Zoltántól Födő Tamásig.

– A Kifli zenekar a gyerekeket szólítja meg, emiatt egyszerre nehezebb és könnyebb is az együttes dolga. „A gyerekek előítéletek nélkül érkeznek, nyitottan fogadják be az élményeket, de ha nem jó a produkció, udvariasságból nem fogják végigülni. Az énekes-frontemberünk, Körmendy Dávid kellően hiperaktív, így neki mindig sikerül lekötni a gyerekek figyelmét” – mondta búcsúzóul Székely Zoltán.